Tilmeld dig her, hvis du direkte i din mailbox vil have besked, når der kommer nye indlæg.

om at snyde sig glad…

 

…og forstå hvad det egentlig går ud på…

Jeg blev stillet spørgsmålet i dag “Er det det du gør? Snyder dig glad..” og jeg har tænkt over spørgsmålet lige siden. Det kom der en blog ud af.

Der er ingen tvivl om, at den bog har haft kæmpe stor betydning for mig. Sebastian som har skrevet bogen, er min bedste ven og når jeg arbejder sammen med Sebastian, bliver jeg ofte mindet om mine uhensigtsmæssige handlemønstre, når han stiller spørgsmålstegn ved rigtig meget af det jeg siger og gør.

Ikke fordi det jeg siger, som sådan er forkert, det er mere fordi jeg har en indgroet vane med, at være lige lovlig hård ved mig selv (og jeg er HELT SIKKERT ikke den eneste som er sådan vel?) og den slags bullshit og mishandling af sit indre barn, accepterer Sebastian ikke. Og jeg lærer omhyggeligt dag for dag, at behandle mig selv ordentligt.

Men hvad er det så, som det handler om – altså det der med at snyde?

Sebastian har opfundet en lille figur “din indre livsdæmper” – og helt ærligt, min indre livsdæmper er en satan af format.

Det er en grim lille mus (JEG HADER MUS!) der har høj hat og butterfly på (TOTALT ARROGANT) og som altid fortæller mig, at jeg ikke kan eller ikke er god nok til, at blive elsket. I den situation jeg er i lige nu, midt i skilsmisse og kaos, er den lille fyr ikke ligefrem rar ved mig. Han minder mig om, at JEG fejlede! “TSK, kunne du ikke engang skabe en familie? Kunne du kun få det til at fungere i 17 år? tsk tsk.. Hvor er du bare en taber. Alle kan da se, at det er DIG der har skylden, dig der ikke er rummelig nok og dig der ikke er værd at elske. I øvrigt så er du også grim, når du vågner om morgenen og har små grisseøjne…” (undskyld svin, men det er ikke mig der siger det, det er den forbandede mus!!).

I rigtig mange år, har jeg navigeret efter musens ord. Jeg har troet på det den sagde. Ja, det måtte da være mig der var sådan, hvorfor ville det ellers være så problematisk at være mig?

Men min rejse ind i mig selv gennem to år og bogen “snyd dig glad” har gjort, at jeg har lært noget nyt. Og DET gør mig glad. Lad mig dele…

Jeg har nemlig lært, at snyde den lille mus. Jeg er blevet så god, at jeg nogen gange ser den for mig, siddende på sådan en gammeldags karrusel og råbe efter mig hver gang den passerer mig. Jeg har lært at gøre den rundtosset og jeg har næsten lært, at lade være med at høre hvad den siger. Fordi det den siger, er bare ikke vigtigt. Så jeg fjerner fokus og smiler til den og tænker, godt det ikke er mig der sidder på den karrusel. Jeg HADER, at blive rundtosset. Og jeg elsker livet. Og jeg er så småt begyndt at elske mig selv.

Men hvordan gør du så det, frk. Janne?

Jamen, uanset hvor mange udfordringer jeg får, holder jeg fast i det faktum, at livet er fantastisk og at jeg rent faktisk elsker livet. Gør vi ikke alle det? Altså, jeg mener de dage hvor solen skinner, toget kommer til tiden, der ikke er kø på motorvejen, lønnen lige gået ind og der er overskud på kontoen – kort sagt, de dage hvor der ingen bekymringer og ingen forhindringer er. De dage elsker vi alle (formoder jeg!) og hvis livet kunne være sådan altid, ville det så ikke være fanFUCK***tastisk?

Og DET er det, det handler om (i min verden), at snyde sig glad. Jeg leger, at alle dage er som den. jeg øver mig i at tro, at udfordringer og bekymringer IKKE er vigtige. De er der bare, og selvfølgelig skal man igennem dem, men de er IKKE vigtige.

Det er jo bare en leg det hele. Alt er bare noget vi leger. Og kan du ikke lide legen, så lav en ny leg, find en ny legekammerat på legepladsen og spørg om de har lyst til en anden leg. Drøm for helvede. Og leg, at du lever din drøm. Også selvom du ind imellem har nogen lorte opgaver, du skal tage dig af.

Ret ofte kan man føle glæden komme snigende, når man tænker sådan. Om det så er snyd eller ej, er det ikke skide ligegyldigt? Handler det ikke om, at samle på de gode dage og glemme de dårlige? Og hvad betyder lidt snyd, i det store regnskab? Helt ærligt?

“Hvor mange år har du tilbage inden, du dør? Hvad er dit højeste mål i livet? Hvem vil du være noget for? Hvad vil du gerne se tilbage på, når du skal herfra?” (uddrag fra Snyd Dig Glad)

Livet er nu og her. Vi kan ikke gøre det om. Vi kan kun gøre det NU! Vi skal elske, som om vi ikke kan blive såret. Drømme som om, vi aldrig behøver vågne. Leve som om hver evig eneste dag er den sidste.

Økonomi, status og principper tæller bare ikke, den dag det hele slutter. Men det gør den følelse du har haft med dig i livet.

Så gå ud og SNYD for helvede. SNYD! Alt hvad du kan. Elsk dit liv. Leg. Grin. Græd – græd af glæde, græd af sorg. Græd, og luk det hele ud. Vær ærlig overfor dig selv. Helt ærlig.

Just Love Living <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *